design by 2COMM.nl

Wat is het bijzondere aan Stevia?

  • Stevia, honingblad, Ka a He e, kaa-Hee is de enige tot nog toe bekende plant op aarde die suiker als zoetmaker kan vervangen zonder de nadelen.
  • Stevia bevat geen calorieën.
  • Stevia is geschikt voor diabetes omdat het lichaam de complexe suikers niet herkent.
  • Het heeft bij een juiste dosering geen vieze nasmaak zoals kunstmatige suiker.
  • Stevia is puur natuur.
  • Stevia is goed voor de tanden (Tandpasta). Het bestrijdt cariës en voorkomt de vorming van tandplak, en heeft een zeer gunstig effect op het tandvlees.
  • Stevia is goed voor de huid. Maakt de huid zacht en vermindert de pijn en irritatie bij huidaandoeningen. Door het gebruik van stevia op wonden, ontstaat er een snellere genezing met minder littekenweefsel.
  • Onze Stevia is 100% veilig, absoluut zonder alcohol of chemische toevoegingen.

Hoewel er honderden soorten Stevia bestaan, is er slechts een soort, de Stevia Rebaudiana Bertoni, zoet. De blaadjes zijn 30 keer zoeter dan suiker. In Nederland ook bekend als honingkruid of suikerblad. Uit de bladeren van de stevia rebaudiana wordt steviasoide geëxtraheerd welke 300x zoeter is dan suiker.

Een van de voordelen, in vergelijking met een zoetstof zoals aspartaam, is dat stevia vloeibaar verwarmt mag worden en temperaturen tot 200°C verdraagt. Bij 100 graden verdampt wel eerst het water. Het kan dus gebruikt worden in de keuken met name voor het bakken van patisserie. Maar het is ook nuttig als vervangingsmiddel voor klassieke suiker, in frisdranken of fruitdranken, in koekjes, in conserven, in yoghurt, in confituur, in zoetwaren, in kauwgom etc.

Stevia wordt al sinds mensenheugenis gebruikt als zoetmiddel door de Indianen van Zuid-Amerika (KaaHee).
In Japan wordt veel stevia geconsumeerd sinds daar kunstmatige suiker verboden is. Cola-Light wordt daar gezoet met stevia.
In Amerika is het WEL toegestaan als dieetsupplement voor diabetici, omdat het lichaam de complexe suikers niet herkent. Stevia wordt met succes door artsen in Paraguay voorgeschreven voor diabetici en hoge bloeddruk. Het stabiliseert de bloedsuikerspiegel in het lichaam en bevordert een consistente energiestroom, terwijl het geen effect heeft op normale niveaus van de bloedsuiker of bloeddruk.